Pe 3 iunie Twitter anunța lansarea mult așteptată a aplicației Vine pentru dispozitivele cu sistem de operare Android. Mult trâmbițată pe toate canalele media online, aplicația – altfel destul de interesantă – vine cu câteva minusuri mari care pun un mare semn de întrebare: o instalăm sau nu? Pentru a fi cât de cât obiectivi, hai să punem în balanță bunele și relele.
+ aplicația este perfectă pentru găzduirea/împărtășirea de „videoclipuri” scurte (gif animat) pe internet;
+ instrumentul de înregistrare funcționează la fel de bine ca la versiunea pentru iOS;
+ versiunea pentru Android are în plus o funcție de zoom
– funcționează numai pe versiunile Android 4.0 și superioare;
– lipsesc funcționalități disponibile și apreciate în varianta pentru iOS (căutare, mențiuni, hashtag-uri, integrarea cu Facebook și suport pentru camera secundară – webcam);
– s-a raportat o lipsă de stabilitate în fucționare;
Twitter spune că aplicația va dispune în curând de toate facilitățile valabile pentru cealaltă versiune și face aluzie că viitoare funcționalități vor fi lansate numai pentru Android. De asemenea a anunțat că din ianuarie, de la lansarea Vine pentru iOS, există în prezent 13 milioane de utilizatori.
Vine a devenit în scurt timp aplicație populară în Google Play, ocupând locul 5 în topul aplicațiilor gratuite iar în ziua de 4 iunie numărul de linkuri împărtășite de utilizatorii Vine le-au depășit pe cele ale utilizatorilor de Instagram, cu 2,37 față de 2,14 milioane.
După unii un fel de Pinterest al gifurilor, după alții încă un mod de a-ți pierde inutil timpul, Vine suscită adepți și critici totodată, iar versiunea pentru Android, în egală măsură, entuziasm și bârfă.
Nu pot să nu remarc aici un trend, dacă punem Vine alături de funcția Sound and Shot de la noul Samsung Galaxy 4: să fie gif-urile de câteva secunde/imaginile cu sunet, viitorul socializării prin imagini pe dispozitivele mobile?
Articolul de pe Cnet ne spune să luăm trenul Vine, că-i musai să fii early adopter, alții că nu-i nicio scofală (printre cei din urmă m-aș număra și eu, așa old school cum sunt).
• Surse: Twitter blog, The Verge, MarketingLand, Aplicația e disponibilă pe Google Play și iTunes.

0 Responses to "A sosit Vine pentru Android. Așa și?"