Mâine 30 martie a.c., la ora 7 seara îi întâlnim pentru ultima oară la metrou pe cei care s-au grupat sub numele Lecturi Urbane. Şi de data aceasta ei vor împărţi cărţi colectate în cele câteva puncte înfiinţate la Librăria Cărtureşti şi la Biblioteca Britanică, precum şi cărţi donate de Fundația „Noi citim”, Jurnalul Naţional, @British, Fundația Invictus, Editura Nemira şi Editura Art.
Dacă vreţi să-i întâlniţi, aşa cum o voi face eu şi @voiculesti, haideţi mâine în staţia de metrou Unirii 1. Pentru că a venit primăvara (aşa cum o spun dânşii pe blog) după această ediție vor „ieși la suprafață”.

Dacă ai ratat până acum Lecturi Urbane în metrou, dacă vrei să participi la amintirile și poveștile pe care le creăm împreună, acum este ocazia să ni te alături!
• Citate şi imagine (c) Lecturi Urbane.

Ieri a fost TwestivalB „Social Media for Social Good”, unde au vorbit Diana Stoleru (despre Romania Saves Itself, fost #zanarim), Adrian Ciubotaru (despre Lecturi Urbane) şi Iulian Constantin (despre Paşi către Viaţă). Întâlnirea a avut loc ieri, la ora 20:00, la Orange Concept Store din Calea Victoriei nr. 41. O ocazie bună de a mă reîntâlni cu buni prieteni şi de a dona pentru o cauză nobilă: Education for Girls, un proiect Concern Worldwide, care îşi propune să facă posibilă educaţia pentru cei mai săraci copii din lume. Am avut astfel ocazia să „cumpăr” o cană serie mică, creată special pentru eveniment de Smartgifts (despre care vreau să scriu mai târziu). Donaţii se mai pot face încă pe site-ul Amiando.

RBF Workshops, vineri 26.03.2010 ora 13:00 (Hotel Ibis Parlament)
Despre workshop-uri vorbeam aici. Nu ştiu dacă se mai pot face înscrieri, cred că este prea târziu (eu am pus în calendar ceva mai devreme evenimentul), dar pentru cei înscrişi care nu ştiu să ajungă, le spun că pot lua autobuzul 385, fie de la Unirii, fie din cartierele Drumul Taberii sau Ghencea.

RBF Party si Decernarea premiilor, vineri 26.03.2010 ora 19:00 (Fratelli Studios, Floreasca)
Din nou, nu ştiu dacă se mai acceptă invitaţii dar puteţi încerca aici. Ca şi în cazul de mai sus trebuie să aveţi sau să vă faceţi cont pe FourHooks. Pentru cei care vin în Floreasca la petrecere am harta de pe Metropotam, iar ca idee de transpot, se poate ajunge cu tramvaiul 5, după care... pe bâjbâite spre adresa str. Glodeni nr. 1-3.

Decât O Revistă – donaţii, vineri 26.03.2010 ora 19:00 (Verde Cafe) 
Decât O Revistă (facebook) organizează o întâlnire la Verde Cafe pentru a colecta donaţii necesare apariţiei următorului număr al veristei. Pot fi cumpărate 20 de exemplare din primul număr al revistei şi articole de merchandising. Din păcate nu pot participa datorită suprapunerii de evenimente. :(

#rugby România - Spania, sâmbătă 27.03.2010 ora 14:00 (Stadionul „Arcul de Triumf”)
Asta chiar că nu are nevoie de comentariu (eu am scris aici). Pentru invitaţii (în cazul că mai sunt disponibile) luaţi legătura cu @chinezu sau comentaţi la articolul acesta de pe blogul său. Dacă nu, atunci sunt bilete chiar la stadion (lângă Mănăstriea Caşin), de 10 şi 5 lei.

Ora pământului, sâmbătă 27.03.2010 ora 20:30 (Parcul Cişmigiu)
Citez de pe pagina de facebook:
Haideţi cu mic, cu mare să petrecem Ora Pământului în Parcul Cişmigiu.
Oameni de pe bloguri, de pe twitter, de pe facebook, cu prieteni sau cu iubiţi, invitaţia vă este adresată tuturor.
Poate nu economisim multă energie, însă câştigăm un strop de entuziasm!
Cam atât pentru weekendul acesta. Şi nu uitaţi... distracţie la maxim! Am zis! =))
• P.S. Nu uitaţi să verificaţi din când în când Calendarul evenimentelor recomandate (buton în sidebar), mulţumesc.

Informaţii despre meciul România - Spania din 27 martie a.c.
Tichetele pentru meciul contra spaniolilor s-au pus in vanzare de vineri in reteaua Diverta, pe site-ul www.myticket.ro si la sediul FRR.
Suporterii care si-au achizitionat bilete pentru meciul cu Spania, programat pentru data de 13 februarie 2010, pot folosi tichetele la meciul de sambata. Aceste tichete au fost blocate in sistem, astfel incat sa nu existe doua persoane cu acelasi loc pe bilet.
ATENTIE! Invitatiile oferite de FRR pentru meciul cu Spania din 13 februarie nu mai sunt valabile.
Romania joaca cu Spania sambata, 27 martie 2010, de la ora 14, pe Stadionul National Arcul de Triumf.
Meciul va fi transmis in direct de TVR2.
Pret bilete: 10 RON – Tribuna 1, 5 Ron – Tribuna 2 si peluza.
Casa de bilete FRR: Bld. Marasti nr 18-20, zilnic, intre ora 10 si 16.
• Articol preluat în întregime de pe site-ul FRR.
Vă daţi seama că aştept meciul cu înfrigurare, fiind practic primul meu meci de rugby pe care-l voi vedea din tribună. :)
• Vizualizaţi şi preluaţi evenimentul în calendarul dumneavoastră apăsând pe Calendarul evenimentelor recomandate în sidebar.

Workshopuri: Workshopuri Roblogfest
Am primit şi eu invitaţia (şi am confirmat-o de urgenţă) de a participa la Workshopurile RoBlogFest 2010. Atenţie, invitaţiile pot sosi în folderul spam (la mine aşa a fost).
Despre workshopuri a scris domnul Dragoş Novac pe 8 martie a.c.:

...  pe langa socializare, imprieteneli si cunoscut oameni sau bloguri noi, Roblogfest sa devina o ocazie foarte buna si de a invata cate ceva.
Astfel s-a nascut ideea de a crea un context in care sa existe discutii informale, pe bune si utile, pe genul scurt si la obiect, pe de o parte despre lucruri generale in ale bloggingului si, pe de alta parte, despre cazuri concrete de bloggeri care sub o forma sau alta au facut lucruri notabile si laudabile.
Astfel, cu ajutorul Microsoft/IE8 si cu sprijinul nepretuit al lui Bobby incercam sa punem pe picioare un mic get together in care sa incercam sa facem aceste discutii. Acesta se va intampla in dupa amiaza zilei cu premierea si petrecerea de rigoare.
• Citat de pe blogul RoBlogFest.
Petreceri: RoBlogFest 2010 Party
Acum după atât băgat la cap cum este cu blogging-ul de calitate, SEO, promovare, social media şi alte alea, o să avem nevoie şi de un pic de relache, ne vedem la petrecerea la care va avea loc şi ceremonia de premiere, la Fratelli Studios, pe lacul Foreasca (harta). Abia aştept să ne zărim acolo!
P.S. Sper să avem wireless internet, aaa, şi un twitterwall ar fi grozav :))



Astăzi am ajuns cu o mică întârziere la FRR, unde ne aştepta autocarul pentru a merge să întâmpinăm Stejarii ce se întorceau victorioşi de la Lisabona. După un sfert de oră au apărut şi băieţii care fuseseră la #fotbaltweetmeet aşa că am putut pleca.
Aduc aici aminte că am câştigat, ieri 20 martie 2010, un meci destul de dificil cu Portugalia, la ei acasă, cu scorul de 9-20!
La Aeroport am intrat cu uşurinţă, fără a ne întreba prea multe, legitima etc. Ştiau deja cei de la pază că venim. Debarcarea şi fuguţa în zona sosiri zboruri internaţionale, să nu întârziem. Nupă câteva minute se deschide uşa şi iată-i: deşi obosiţi, se vede că sunt bucuroşi de primirea noastră. Urmează fotografii şi interviurile pe loc. Au fost prezente la faţa locului GSP, DIGI Sport, Telesport, PRO tv şi TVR.
Urmează meciul de sâmbătă 27 martie a.c. Sper ca de data asta să vină şi Manuel. :)
• Alte videouri despre eveniment: 1, 2 şi 3 (extras din ştirile sportive ale PRO tv).

Mi-a părut rău că nu m-am „trezit” la timp ca să mă înscriu şi să merg ieri, alături de ceilalţi fani din blogosfera şi twittosfera românească, la meciul echipei naţionale de rugby cu Georgia. Lăudabila iniţiativă a domnului Cristian China Birta (blog | twitter) a găsit un răpuns neaşteptat la federaţie, care a pus la dispoziţie 80 72 de bilete gratuite invitaţii la meci.
Astăzi însă am dat curs invitaţiei sale şi la ora 12 eram prezent în faţa sediului Federaţiei Române de Rugby. A urmat conferinţa la care au participat în afară oficialităţi (Alin Petrache – preşedintele FRR şi Florin Matei – secretarul general) şi trei „stejari”, membri ai naţionalei de rugby: Dragoş Dima, Mihăiţă Lazăr şi Daniel Carpo.
Din cele discutate, oficialii ne-au surprins încă odată spunând că ne vor ajuta cu diferite materiale de „propagandă” audio-vizuală, ba mai mult, chiar şi cu un autobuz, dacă meciul se va juca în teritoriu.
După un mic „antrenament” în curtea FRR, unde s-au experimentat aruncări, pase şi grămezi am avut nesperata ocazie să ne întâlnim cu directorul Academiei Române de Rugby, domnul Robert Antonin, care după o scurtă prezentare a răspuns bucuros la întrebările celor prezenţi.
Şi pentru că surprizele păreau că nu se mai termină, am primit fiecare un tricou galben cu însemnele FRR, ba mai mult, şi cu autografele jucătorilor prezenţi, tricouri pe care le vom purta cu mândrie în sectorul B1 al stadionului „Arcul de Triumf”, care va fi rezervat în întregime bloggerilor.  
Următorul meci acasă al Stejarilor este pe 27 martie, când vor juca cu echipa Spaniei. Până atunci însă le urăm succes la meciul cu Portugalia, în deplasare. Hai România!

Am ezitat o groază de timp să-mi instalez un wireless access point (WiFi b/g) pentru că nu ştiam cu ce se mănâncă şi credeam că este dificil sau ai nevoie de cunoştinţe mai aprofundate de reţelistică. Câtuşi de puţin!

Am profitat de o ofertă de la real,- şi am pus mâna pe un wireless router de la Dlink, sub un milion o sută de lei. Ajuns acasă m-am cufundat în instrucţiuni, ca să mă lămuresc de simplul fapt că nu trebuie conectat router-ul înainte de lansarea wizzard-ului de pe CD-ul din pachet. Cam atât. OK zic, hai cu CD-ul. Rulează programul, îmi cere diverse date, dar la un moment se întrerupe şi gata. Restart şi încerc din nou. Nimic. Whatever zic, hai cu cablurile şi-l conectez, apoi intru în browser şi introduc adresa din instrucţiuni (asta era cea de-a doua variantă de instalare, pe care mai degrabă aş fi încercat-o), deschide o pagină şi urmăresc cerinţele pas cu pas. Intoduc datele cerute şi gata. Cum? Atât? Da, am încercat şi funcţiona pe netbook, mergea strună.
Acum, pe scurt, cum poţi face şi tu cu uşurinţă un astfel de punct de acces.
1. Este nevoie de: a. un calculator conectat la internet prin cablu Ethernet (cablu UTP Cat. 5, mufe RJ-45) la un modem de internet (de cablu UPC în cazul meu); b. un wireless router sau acces point WiFi b/g(/n) şi un cablu Ethernet (patch), de obicei livrat în pachet.
2. Se deconectează cablul de la calculator, se introduce în portul WAN al router-ului. Conectăm portul LAN (LAN1 în cazul în care are mai multe, adică este şi switch) la calculator cu cablul din pachet şi alimentăm router-ul.
3. Se deschide calculatorul şi se tastează în browser adresa IP sub forma a 4 numere de până la 3 cifre. Se urmează paşii de pe ecran notându-se în carnet parola (dacă o modifici, este recomandat), numele reţelei wireless (SSID) şi cheia de criptare. Dacă le-ai uitat pe ultimele două poţi intra să le vizualizezi sau să le editezi, la aceeaşi adresă IP, dacă ai uitat parola, trebuie să resetezi router-ul şi să reiei setările.
4. Se porneşte un dispozitiv cu conectivitate WiFi (desktop cu dongle WiFi, laptop, PDA, smartphone etc.) se activează WiFi, se caută reţeaua şi se introduc numele reţelei şi cheia de criptare. Gata!
Simplu, nu? Totuşi lucrurile nu sunt chiar atât de roz. Legătura la internet mi se întrerupe câteodată inexplicabil pe netbook, iar pe mobil se conectează şi apoi nu mai funcţionează. De ce? Poate găsiţi voi un răspuns. :)
Cu speranţa că nu v-am plictisit, vă urez wireless plăcut!
• Scuze pentru calitatea desenului şi pentru micile inadvertenţe (cablu UTP, 200 lei).

Nu uitaţi că astăzi, 7 martie 2010, este ultima zi pentru nominalizări în concursul pentru cele mai bune bloguri din România. Nu înârziaţi, deja este cam târziu, înscrieţi-vă! Dacă tot aţi trecut pe aici, înscrieţi-vă şi pe FourHooks ca să mă puteţi vota. Votarea va începe pe 11 martie, dată de la care am rugămintea călduroasă să mă votaţi :)) – e simplu, apăsaţi butonul din dreapta. Mulţumesc!
Petrecerea şi decernarea premiilor va avea loc pe 26 martie. Vor urma alte informaţii despre eveniment, dar până atunci vă invit să citiţi ce am scris anul trecut: 1, 2 şi 3.