Ieri un coleg și prieten m-a sunat spunând că e interesat să cumpere o tabletă convenabilă la 7 inci, iar eu am mers să o cumpăr sau măcar să „sondez terenul”. El a ales, în baza bugetului propus, tableta GOCLEVER Terra 70, care avea performanțe bune la un preț corect: 420 de lei (la promoție!), pe care a găsit-o la cel.ro. Eu i-am spus că sunt reticent să cumpăr de acolo datorită scandalurilor care au făcut valuri și în blogosferă.
Bineînțeles că cei de la cel.ro nu s-au dezmințit: ei fac afaceri potrivit politicii firmei, adică dacă le ceri sa-ți arate tableta dorită, îți arată una care
„arată la fel” (sic!) dar are cu totul alte performanțe. Și culmea nici nu pornește, că s-a descărcat bateria! :-(
Când le-am spus că am intenția fermă de a cumpăra tableta, dar vreau să mi se desfacă una să vad dacă display-ul e corespunzător și nu un jeg, mi-au zis că nu se poate. Doar să-mi facă factură, să plătesc produsul și după aia pot să mă uit la el cât vreau.
Le-am spus că la eMAG în showroom pot să
pun mâna pe tablete și să mă joc cu ele nestingherit, mi-a zis că ei nu se compară cu eMAG și că de fapt ei sunt un magazin online și de aceea nu pot să testez un produs înainte de a-l cumpăra, că ce, dacă îl comandam online îl testam înainte? Mă rog... Replica mea a fost că într-adevăr nu se compară cu eMAG-ul. Mai au mult până acolo!
Așa că după îndelungi consultări la telefon cu amicul, am mers și l-am cumpărat. De fapt este pentru fiica lui.
Și mi l-au dat și m-am uitat la el. Ecranul se prezintă (și ca rezoluție și ca densitate de pixeli – ppi) foarte bine, surprinzător de bine pentru un produs din această clasă. Un lucru bun nu vine niciodată singur, așa că unghiul de vizionare în poziția landscape este de sub 45 de grade. Așa că dacă ești la birou și o pui pe masă nu se mai vede mare lucru. Ceva mai bine se vede dacă rotești tableta cu 180 de grade.
Specificații pe scurt: Cortex A9 1,6 GHz dual core, display 1024x600, RAM DDR3 1 Gb, Flash 8 Gb, Android JB 4.1.1., conectică: microHDMI, microUSB, jack audio, jack încărcare, microSD, bateria 3,500 mAh, greutatea 322 grame. Mai multe detalii găsiți aici.
Ca să nu o mai lungesc, tableta se mișcă bine în jocuri, descarcă forte repede pagini de internet, download din Google Play de asemenea rapid (vezi videoclipul de mai jos). Singura problemă apărută este la Galerie, care după ce am făcut o fotografie, s-a blocat (vezi ultima fotografie). Ulterior după o repornire a funcționat bine.
Insist cu câteva precizări pentru cei care își cumpără tablete/smartphone-uri:
1. Dacă este descărcată bateria (adică nu este 100%, așa cum a fost cazul acestei tablete), înainte de a configura dispozitivul încărcați complet bateria;
2. Nu efectuați update-uri de sistem decât cu bateria 100% încărcată;
3. Nu operați dispozitivul în timpul încărcării.

0 Responses to "Unboxing GOCLEVER Terra 70 de la cel.ro"