Super concurs Elanko Nu pot să spun că sunt chiar un împătimit al concursurilor dar atunci când găsesc că premiul mă interesează, particip numaidecât! Și vreau să dau și mai departe, că nu sunt egoist! :-)
Elanko ne așteaptă să participăm la concursul „Campionatul European de Fotbal 2012” care este dotat cu un super premiu. Este vorba despre un televizor LED Philips 221TE4LB (de fapt un monitor cu tv tuner) cu o diagonala de 54 cm.
Ce este de remarcat la acest televizor este rezoluția ecranului Full HD, posibilitatea de conectare a dispozitivelor USB, ce facilitează vizionarea de filme și imagini. Concursul încetează pe data de 26 iunie a.c, orele 24 dar nu lăsați pe ultimul moment această șansă. Înscrierea este ușoară, trebuie completate câteva câmpuri cu numele, e-mailul și telefonul tău, precum și data nașterii, în plus mai trebuie să răspunzi la o întrebare. Simplă. Am știut și eu răspunsul. Apăsați deci pe imaginea de sus sau aici pentru a intra în concurs. Baftă!

Ca să ne mai descrețim frunțile și să ne aducem aminte că vine vara și marea, o să încep să postez și câteva glume, majoritatea primite pe e-mail de la preteni.

Mă duc la piață și trec pe lângă o tarabă cu pepeni unde era un carton pe care scria: „Un pepene 3 lei, sau trei pepeni la 10 lei”.
În loc să-i spun tipului din spatele tarabei cât de prost e, m-am hotărât să-i demonstrez. Aşa că l-am abordat:
— Aș dori un pepene
— Da, domnule, face trei lei. I-am dat banii şi i-am spus:
— De fapt, mai dă-mi unul te rog.
— Nici o problemă domnule, încă trei lei.
— Știi ceva? i-am zis, mai dă-mi unul să fie trei.
— Desigur domnule, trei lei va rog.
Abia mă abțineam să nu râd și i-am spus:
— Tocmai am cumpărat trei pepeni pentru nouă lei, iar pe cartonul tău scrie trei pepeni pentru zece lei. Tu iți dai seama cât de prost ești?
— Nu sunteți primul client care îmi spune, chicoti el, toată lumea face mișto, dar eu mi-am triplat vânzarea...
• Primit de la Florina.

Uite un studiu interesant al Google și Shopper sciences care ne arată cât de mult ne-au modificat obiceiurile de cumpărături internetul și de ce nu, smartphone-urile. Vedeți cum de la an la an folosim din ce în ce mai mult surse de informare înainte de a cumpăra un obiect. Iată cum se schimbă „schema” și cum trebuie să acționeze marketerii pentru a se folosi de momentul zero al adevărului în comerț.

• Sursa: Canalul YouTube Zero Moment of Truth.

Comparativ tablete romanesti 7"
Click pentru zoom. (c) 2012, Agenda mea
Urmăresc cu destul de multă atenție producătorii locali de tablete în scopul a afla știri despre produse noi, mai performante. Celor doi producători români consacrați de tablete: Allview și Evolio li se adaugă E-boda, fiecare venind cu o gamă de tablete cu dimensiuni și specificații diferite. În continuare ne vom opri asupra  tabletelor de 7 inci de producție autohtonă.
Allview. Ultima tabletă, Alldro Speed, atrage datorită grosimii de 9,9 mm dar și a componentelor: microprocesor Cortex A8 la 1,2 GHz, GPU Mali 400 MP și conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n, iar din 21 mai a.c. beneficiază și de Android 4.0.
Allview anunță că de la lansarea gamei Alldro și până în prezent, au vândut 15.000 de tablete. În plus Allview pregătește lansarea a doua noi tablete care vor completa gama de produse: AllDro Speed Satellite (cu GPS) si AllDro Speed 3G (inclusiv apeluri voce). Ambele vor avea ecran de 7 inci capacitiv, sub un centimetru grosime si vor fi echipate cu procesorul graphic performant: Mali 400MP.
Evolio ne încântă cu Evotab 2 căruia i-a adăugat la începutul acestui an webcam-ul iar luna aceasta upgrade-ul la Android 4.0.3. De menționat la acest model posibilitatea conectării de dongle 3G de la toți operatorii de telefonie mobilă autohtoni, existența portului USB full și bateria consistentă ce ar trebui în mod ideal să aducă o autonomie de până la 10 ore.
Despre E-boda Impresspeed E1 nu pot spune decât că are specificații apropiate de celelalte două tablete prezentate (lista dongle 3G suportate se află pe site-ul oficial).
• Am mai scris despre tabletele românești aici și aici.

Mi-e dor de încă un #BeerTweetMeet. Am auzit că a avut loc recent o astfel de întâlnire în Timișoara și sunt curios când este următoarea în București. Nu de alta dar ultima ediție la care am participat a fost grozavă. A avut loc la Coyote Cafe în pasajul Victoria, pe 21 iulie anul trecut. M-am întâlnit cu mulți prieteni și cunoscuți iar atmosfera a fost corespunzătoare. Îmi pare rău că nu am scris la momentul respectiv (probabil era încă mahmur). :-P
Despre acea ediție găsiți articole la eJohhny, DJ Slash, PTM, Pandutzu iar fotografii la Mahmur.info 1, 2 și DJ Slash.

După cum știți dacă mă urmăriți pe twitter, săptămâna trecută, în zilele de 12-13 mai a.c. a avut loc un eveniment așteptat an de an, și anume Zilele Muzeului Militar Național. M-am dat un fel de blogger ambasador al evenimentului și am ciripit (inclusiv postat imagini) de la 10 până pe la 13 cam tot ce-mi cădea sub ochi.
După ce am ajuns acasă numa' ce am primit mesaj de la domnul Cristian, care-mi propune nici mai mult nici mai puțin să scriu un guest post cu tot ce am văzut acolo. Zis și făcut. Așa că articolul e gata (de vreo săptămână) și îl puteți citi pe Republica Populară Chineză.
Dacă tot suntem la subiect, tot acolo, la finalul articolului, puteți găsi videoclipul de mai jos, editat de subsemnatul în chiar editorul YouTube, care e destul de simplist, dar e ok.

Tot umblând eu în sus și în jos pe internet, am mai găsit site-ul oficial al Muzeului Militar Național, dar și un site interesant, pe nume Trasee România, unde am găsit un articol impresionant și destul de cuprinzător asupra muzeului.
De asemenea aveți la dispoziție fotografiile postate pe Twitpic, cele urcate în album pe Picasa și, dacă vreți, cele trei videouri originale pe YouTube.

Până în 2005 când am schimbat ultima Dacie cu un Renault, moment în care tata a spus că nu mai pune piciorul pe accelerație, au fost ani buni când tata conducea mai tot timpul. Din 1989, când mi-am luat carnetul, am început să mai conduc și eu, dar povestea ce urmează a avut loc undeva pe la mijlocul anilor '80.
Era una dintre periodicele vizite „la țară”, adică în comuna natală a tatălui meu, Costești de Vâlcea. Undeva în apropierea Combinatului Chimic Oltchim așteptam de ceva vreme în spatele unei dube ce se deplasa în ritmul melcului. Taică-meu văzând că stă degeaba după el, s-a asigurat și a intrat în depășire însă șoferul dubei, în apropierea unei intersecții, a făcut stânga subit, fără nicio semnalizare... Bineînțeles că tata a pus frână, a ocolit câteva gospodine ce stăteau la taclale pe marginea drumului și a intrat în șanț. A fost primul (și ultimul) accident mai serios în familie iar mama a fost speriată binișor. O imagine ce nu-mi va pieri din minte este cum stăteam atârnând în centura de siguranță...
Am chemat poliția, s-a observat, s-a constatat... mă rog șoferul dubei era în pricină pentru schimbarea direcției de mers fără semnalizare. Nu mai  lungesc mult povestea, mașina, avariată bine la aripa dreaptă față, inclusiv roata, direcție etc. a fost transportată pe o platformă până în Horezu, unde timp de mai multe săptămâni s-a lucrat la ea. Țin minte că era aproape gata dar îi lipsea un subansamblu de la direcție, pe care l-am comandat și a sosit cu întârziere.
Amintindu-mi de acest moment zilele trecute, mă gândeam ce simplu ar fi fost dacă pe vremea aceea ar fi existat magazine de piese auto online. Cum este Lumea auto, care are în stoc peste 9.000 de piese ce pot fi livrate la cerere în 24 de ore oriunde în țară. Ehei, dacă exista așa ceva prin 1984... ce bine era.
Era cât pe aci să uit să vă spun că site-ul Lumea auto are în derulare de ceva timp un concurs. Lumea Auto îți face plinul lunar! Cumpără orice produs și ești înscris automat în campanie! Campania se derulează lunar și câștigătorul este extras lunar pe data de 1 a fiecărei luni.