Păăăăi o să ziceţi la final „asta-i reţetă măi, cu prafuri?”... aşa că spun de pe acum. Vă spun că este o soluţie rapidă de desert, care este realizabilă rapid, în maxim o jumătate de oră (nu glumesc).
Ingredientele necesare:
• un pachet Tiramisu de la Dr. Oetker
• 200 ml lapte pasteurizat (sau UHT) de la frigider
• o jumătate de pachet de pişcoturi (200 g)
Se împarte cantitate de pişcoturi în două. Se găseşte o tavă potrivită care să poată conţine jumătate din cantitatea de pişcoturi. Se protejează tava cu folie de plastic alimentară şi se întind pişcoturile unul lângă altul, strâns, fără spaţii.
Se mixează praful de tiramisu cu 200 de ml de lapte: 1 minut se omogenizează la viteza 1 (mică), apoi 3 minute se bate la viteza 3 (mare).
Se întinde cu atenţie restul de cremă şi se aşează cu sita un strat de cacao. dacă aveţi timp şi chef puteţi face un şablon cu ajutorul căruia să scrieţi cu zahăr praf cuvântul „tiramisu”.
Se dă la frigider minim 2 ore şi apoi se poate servi. Se taie cu un cuţit neascuţit, cu atenţie printre pişcoturi. Numărul de porţii: 5 pentru pofticioşi sau 10 (porţie mică). Poftă bună! :)
0 Responses to "Tiramisu: reţetă simplă şi rapidă"
Post a Comment