#tiramisu 01 on TwitpicPăăăăi o să ziceţi la final „asta-i reţetă măi, cu prafuri?”... aşa că spun de pe acum. Vă spun că este o soluţie rapidă de desert, care este realizabilă rapid, în maxim o jumătate de oră  (nu glumesc).
Ingredientele necesare:
• un pachet Tiramisu de la Dr. Oetker
• 200 ml lapte pasteurizat (sau UHT) de la frigider
• o jumătate de pachet de pişcoturi (200 g)

Se împarte cantitate de pişcoturi în două. Se găseşte o tavă potrivită care să poată conţine jumătate din cantitatea de pişcoturi. Se protejează tava cu folie de plastic alimentară şi se întind pişcoturile unul lângă altul, strâns, fără spaţii.
Se mixează praful de tiramisu cu 200 de ml de lapte: 1 minut se omogenizează la viteza 1 (mică), apoi 3 minute se bate la viteza 3 (mare).

#tiramisu 02 #peblog in curind :) on Twitpic
Se însiropează puţin de tot primul strat de pişcoturi (3 linguriţe de zahăr în 100 ml apă sau lapte). Se întinde crema obţinută (cam 75% din cantitate) peste pişcoturi. Se adaugă a doua jumătate de pişcoturi, exact peste celelalte (vezi foto sus), ca prăjitura să poată fi ulterior „tăiată” fără probleme. Dacă vreţi puteţi însiropa şi acest strat dar mai puţin decât primul.
Se întinde cu atenţie restul de cremă şi se aşează cu sita un strat de cacao. dacă aveţi timp şi chef puteţi face un şablon cu ajutorul căruia să scrieţi cu zahăr praf cuvântul „tiramisu”.
Se dă la frigider minim 2 ore şi apoi se poate servi. Se taie cu un cuţit neascuţit, cu atenţie printre pişcoturi. Numărul de porţii: 5 pentru pofticioşi sau 10 (porţie mică). Poftă bună! :)

1 Response to "Tiramisu: reţetă simplă şi rapidă"

  1. Unknown Says:

    Daca vrei sa faci bani din ceea ce scrii, incearca Blogmoney si inscrie-te!
    http://aff.blogmoney.com?aid=2647&acid=223