Am aflat cu plăcere și puțină uimire, acum ceva vreme, dar nu am găsit decât acum timp să postez, că tânărul Ionuț Budișteanu, de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea, a câștigat marele premiu, în valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), ce a avut loc la Phoenix, în SUA. Ionuț a ocupat locul I în concurs cu invenția sa, un model viabil de mașină low-cost fără șofer.
Modelul creat de Budișteanu, folosind inteligența artificială, poate detecta neregularitățile drumului şi poziția mașinii în timp real dar ce este mai important, zic eu, este că nu ar costa decât 4.000 de dolari, dacă ar fi produsă în serie. Ministrul Educației Remus Pricopie l-a felicitat pe Budișteanu pentru cele două distincții obținute, „Îl felicit pentru munca depusă şi pentru acest premiu, care reprezintă o mare realizare. Îl merită cu prisosinţă. De asemenea, îi mulţumesc lui Ionuţ, precum şi tuturor românilor care performează peste tot în lume, pentru promovarea extraordinară pe care o fac României”. De altfel Ionuţ s-a remarcat în fiecare an de liceu prin premiile obţinute la diverse competiţii interne şi internaţionale de profil, iar la Intel ISEF anul acesta a participat pentru a patra oară. Cu succes!
Deși, încă din 2010 a fost invitat de Universitatea San Francisco să fie student acolo, a refuzat; a primit chiar și o bursă de la  Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Foundation care i-ar fi acoperit taxa de școlarizare pentru orice universitate din SUA, însă a decis ca de la toamnă să dea examen de admitere la Universitatea București.
• Surse: Yahoo News Ro, Mediafax, foto: pagina de Facebook a lui Ionuț.

0 Responses to "Felicitări Ionuț Alexandru Budișteanu!"