Că nu a văzut nimeni pădure fără uscături se ştie, dar să-i etichetezi pe români ca naţie cu expresii de genul „românii sunt proşti / păduchioşi / rasişti / ţigani etc.” este o prostie crasă. Că la o simplă căutare pe Google numai de asta dai. Iar ce a generat acest talaz de invective se ştie foarte bine. Nu înţeleg cum unii oameni – destul de mulţi din ce se vede – pot pune semnul egal între două seminţii total diferite, şi nu, nu sunt rasist!
RASISM s. n. Teorie social-politică care sustine inegalitatea biologică si intelectuală a raselor umane. Conform DexOnline.

Credit imagine: BrandPR
De fapt ce să ne mai ascundem după deget, este o adevărată campanie de defăimare a numelui României în mai multe ţări, multe chiar comunitare, care în mod ideal ar trebui să ne fie alături. Nu avem cum să uităm ieşirile penibile în media cu emisiuni sau titluri jenante pentru orice jurnalist de pe lumea asta care respectă deontologia profesiei sale.
Reacţii au fost destule, unele la nivel instituţional, altele, multe, la nivel de media, dar acum văd şi eu o campanie  – chiar dacă este iniţiată de o societate comercială – care doreşte de această dată să modifice percepţia lumii despre români şi România pe... Google. O să râdeţi poate, dar nu este chiar un lucru derizoriu, eu nu văd aşa lucrurile. Am mai spus-o, dacă este să faci un pas, până şi cel mai mic pas contează, şi te propulsează spre împlinirea ţelului. Aşa că am participat la această campanie cu sufletul deschis şi vă invit şi pe voi să o faceţi, nu durează niciun minut să dai câteva clik-uri.
Notă: O să fie (deja sunt) destui care o să zică că ROM îşi promovează produsele prin această campanie sau că ROM ne manipulează apelând la patriotism, dar nu subscriu acestor păreri.

0 Responses to "Românii sunt..."