Mâine, sâmbătă, 23 martie 2013, între orele 20.30-21.30, România se alătură întregii planete, „lăsând Pământul să respire”.
Denumită în 2007 Earth Hour, manifestarea se desfășoară anual la nivel mondial și își propune să determine factorii de decizie guvernamentali, să recurgă la măsuri ferme pentru stoparea fenomenului de încălzire globală.
Inițiată în anul 2007, în Sydney, Earth Hour şi-a demonstrat impactul, prin reducerea consumului de energie electrică cu 10,2%, echivalent cu scoaterea de pe şosele a peste 48.000 de autovehicule.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze acest moment iar în 2009, sute de milioane de oameni, din 88 de țări și peste 1000 de orașe au stins lumina pentru a trimite un mesaj puternic despre necesitatea de prevenire a schimbărilor climatice. În anul 2011, conștiința a peste 1,3 miliarde de persoane, a fost interconectată de strigatul la unison, de o simplitate profundă, că viața întrece ca prioritate orice altceva.
„Ora Pământului” 2013 se desfasoară sub sloganul „Schimbarea suntem noi!”, având un concept inedit: „Eclipsa de bec” si va fi marcată începând cu ora 20.30, in Parcul Herăstrău, printr-o serie de activități atractive. Bucureştenii sunt invitaţi la spectacolul culinar susţinut de catre finaliştii Master Chef Dexter si D'Artagnan, însoţiti de Dan Silviu Boerescu, dar şi de acorduri de fanfara şi muzică folk.
EcoEnergySync, Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Jandarmeria Romana, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Ministerul Sanatatii, Muzeul National de Arta Contemporana, Opera Nationala Bucuresti, Primaria Sectorului 3, Skoda, Primaria Generala Bucuresti sunt partenerii, care vor da anul acesta, tonul stingerii luminilor institutiilor şi clădirilor, invitând oamenii să repete gestul în casele lor. Acestora li se alatură susţinători din mai multe oraşe din ţară.

0 Responses to "Ora Pământului 2013"