Dacă secolul trecut a fost cel al vitezei, secolul nostru, numit al informației, se transformă sub ochii noștri, în viteza a cincea. Din ce în ce mai mult specialiștii în afaceri și marketing atenționează asupra importanței din ce în ce mai mare a mediilor sociale în mediul de afaceri. În continuare vă voi prezenta șase cifre relevante care spun totul despre impactul mediilor sociale, mai ales a Facebook-ului, asupra lumii business.
3 miliarde este numărul de căutări dintr-o zi efectuate de motorul de căutare Google. Iar fiecare dintre aceste căutări generează informații ce pot fi folosite pentru a afla cine ești, ce îți place și cu ce te ocupi, chiar dacă ești conștiente de asta sau nu.
10 milioane de noi utilizatori în fiecare săptămână înscriși pe două site-uri de găzduire și sharing video, Viddy și Social Cam, începând cu data de 24 aprilie curent, atunci când Facebook le-a subliniat în știrile sale. Aici se reliefează și mai bine rolul de creator de web-staruri a Facebook-ului, care poate fi înțeles mai bine știind că lumea petrece aici mai mult timp decât pe YouTube, Wikipedia, Google, Amazon, Microsoft și Yahoo împreună!
12 la 18 luni este perioada de timp în care sharing-ul (împărtășirea, distribuirea, dacă vreți) online se dublează. Legea lui Moore prezicea o creștere exponențială a puterii de procesare, valabilă se pare și pentru acest fenomen.
1.500 este numărul de societăți comerciale ce se alătură săptămânal Payvment, un site de comerț electronic social care permite utilizatorilor să-și creeze magazine online pe Facebook. Cifra este foarte mare însă dacă-l ascultați pe domnul Liviu Taloi, lucrurile nu sunt așa de roz pe cât par. 
28% este felia Facebook din toate afișările de reclame online! Iar este de discutat aici, căci rata de conversie este relativ mică, iar reclama are maximum de impact în prima zi de afișare.
48 de ore de videoclipuri sunt urcate în fiecare minut pe YouTube. Acesta e doar unul din motivele pentru care mediul video a fost adoptat rapid de mediile sociale.
• Sursa: Inc.com.

0 Responses to "6 cifre despre puterea social media în afaceri"