La 40 de ani după moartea sa, artistul expert în arte marțiale Bruce Lee apare (într-o formă digitală) într-un spot al celor de la agenția BBH China creat pentru Johnnie Walker. Toate bune și frumoase, spotul este foarte reușit, numai că realizarea lui este o gafa majoră: el nu a băut niciodată alcool. Videoclipul este o capodoperă și o recunoaștere a realizărilor unui om deosebit, însă el a supărat parte fin fanii marelui Lee, care spun că asocierea lui cu alcoolul îi pătează bunul renume. Deși fiica sa a fost consultată și a fost de acord cu reclama, ea rămâne controversată din cauza faptului că luptătorul avea o sănătate de fier și nu se apropia de alcool. În cartea biografică The Incomparable Fighter Bruce Lee spune “No, I don’t drink coffee or alcohol… They’re bad for my body.”
Reclama la whisky-ul Johnnie Walker Blue Label ce durează 90 de secunde a fost vizionată în China prima dată pe 7 iulie și este bazată pe cele mai cunoscute vorbe de duh din serialul TV avându-l ca protagonist pe Bruce Lee, din anul 1971
Nu este însă prima dată când o vedetă este „trezită din morți” pentru o reclamă. Fred Astaire dă cu aspiratorul (aspiratoare Dirt Devil) și un desen animat cu Frank Sinatra vinde ice-tea Lipton Brisk.
Bruce Lee rămâne cunoscut întregii lumi prin filozofia sa de arte marțiale și lasă moștenire filmele pe care le-a scris și regizat: Big Boss, Fist of Fury și Enter the Dragon. Sâmbătă 20 iulie se vor comemora în toată lumea 40 de ani de la moartea sa. A apărut deja filmul Enter the Dragon în ediţie aniversară pe blue-ray și sunt create întâlniri și evenimente (am văzut câteva pe facebook).
• Sursa Time.com.

2 Responses to "Bruce Lee într-un spot publicitar controvesat"

  1. Amber Says:

    This is cool!

  2. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    Mesajul tau a intrat in spam, nu-mi dau seama de ce. :)
    Da, este interesant facut si cu oarece respect catre viata celui care a fost Bruce Lee. Mie-mi place, chiar daca a deranjat ceva fani. Probabil un pic mai fan-atici. :)