Am fost şi acest an la Zilele Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” şi nu am regretat. Anul acesta evenimentul a fost programat mai târziu cu o săptămână, în weekendul 18-19 mai, ceea cea creat un pic de confuzie, crezând că evenimentul din 9 mai este de fapt marea întâlnire anuală a publicului cu muzeul.
De fiecare dată arătându-și altă față, de fiecare dată văzând lucruri noi, nu pot spune că sunt două ediții identice. Mereu există ceva nou, mereu ochiul – chiar neformat al publicului – descoperă ineditul. Desigur există expoziții permanente dar și unele temporare care adună obiecte din mai multe colecții ale muzeului, ceea ce întotdeauna implică multă muncă. De această dată tema întâlnirii cu publicul larg a fost războaiele balcanice, expoziție care a fost amenajată chiar în holul generos al clădirii principale.
Spre deosebire de edițiile trecute (vezi aici guest post-ul scris pentru @chinezu anul trecut) anul acesta am apucat să fac mai multe fotografii și nu am filmat decât o demonstrație a unei bătălii (mai multe foto și video la finalul articolului); de asemenea am văzut pentru prima dată expoziția de trăsuri, calești și alte vehicule de epocă, reconstituirea spectaculoasă a unei bătălii româno-germane, o demonstrație de scrimă și mai multe standuri noi ale unor asociații sau muzee. Vă las în compania următorului slide show, cu mențiunea că are peste 100 de fotografii. Alternativ puteți accesa un slide show pe tot ecranul mergând pe pagina albumului și apăsând butonul de slide show din stânga sus.



Vă prezint în continuare filmul editat al foarte reușitei demonstrații mai sus menționate.


• Multimedia: albumul pe Picasa, videourile sursă needitate, pe YouTube

0 Responses to "Zilele Muzeului Militar Național, ediția 2013"