Terasa rusticei vile Alpin parcă te invită la o gustare și o bere rece...
Din păcate nu am avut vreo tragere de inimă spre schi sau patinaj și nici părinții nu m-au îndemnat spre asemenea îndeletniciri sportive. Dar schiul mă atrage și dacă aș fi practicat acest sport, cu siguranță aș fi ajuns și la Straja, unde există șapte pârtii de schi. Unde este stațiunea Straja? În județul Hunedoara. Conform unor informații publicate de Știrile PROtv, în perioada Crăciunului au fost prezenți circa 3.000 de turiști iar de Revelion aproximativ 5.000. Evident că de Revelion pensiunile, vilele și cabanele din zonă au avut un grad de ocupare ridicat.
Tot stând pe internet, mi-a atras atenția Vila Alpin (de fapt vom găsi aici confortul unui hotel) care arată foarte bine și mai ales la prețuri accesibile. Avantajul Vilei Alpin este apropierea de telescaun, ea fiind amplasată între cele două pârtii cu nocturnă, oferind o priveliște deosebită spre munții Retezat. În afară de ceea ce vă așteptați să găsiți într-un asemenea spațiu de cazare, mai există un centru de închirieri de echipament sportiv, o sală de conferință de 60 locuri și internet wireless. Aici se pot organiza la cerere și următoarele activități: rafting, tiroliană, escaladă, paintball, activități speologice.
Cât despre părerile vizitatorilor vilei, ele nu lipsesc. Îl citez în cele ce urmează pe Florin: „Cea mai buna cazare din Straja! Mancare foarte buna si pe toate gusturile... Sincer mi-am amanat pentru cel mic concediul in Austria dar nu mi-a parut rau! Cazarea de la Vila Alpin si restul de servicii pe care Straja de la ora actuala mi le-a oferit m-au multumit. Astept doar niste telegondole! In rest tineti-o tot asa!”. Florine, tu ai fost în februarie la Straja, trebuie să te anunț (chiar și pe această cale) că în această iarnă a fost pornită telegondola, un motiv în plus să revii!
Cum sunt eu foarte analist când vine vorba să aleg ceva, am constatat cu bucurie că Vila Alpin nu numai că are un site de prezentare cu suficiente informații, inclusiv prețuri, dar este prezentă pe Facebook, și postează ofertele curente și pe Twitter. Mai mult decât lăudabil, exemplul poate fi luat și de alte pensiuni sau chiar hoteluri ce își păstrează conturile inactive.
Iată un loc în care aș vrea să merg, chiar dacă nu știu să schiez, iar dacă nu confortul sau prețurile mă vor determina să trec pragul Vilei Alpin, atunci cu siguranță o va face curiozitatea gastronomică, să văd și eu dacă doamna Mimi e așa bună bucătăreasă, căci văd că toată lumea o laudă.

0 Responses to "Vila Alpin – gazda bună a schiorilor din Straja"