Dacă nu v-am zăpăcit destul anul trecut cât m-am lăudat cu noua mea tabletă Google Asus Nexus 7, hai să mai dau o probă de microfon și pe anul acesta, mai ales că nu am scris nimic încă pe blog.
Deci cu o săptămână înainte de Black Friday 2012 am văzut că prețul de la eMAG a coborât de la 1100 lei la 1000 lei. După mai multe consultări cu @mihaibaboi, @mobilissimo și @sorinrusi, am hotărât să nu mai aștept ziua marilor reduceri și să o cumpăr imediat. Un lucru bun, pentru că acum a revenit la același preț. Prețurile rămân în aceeași gamă și la celelalte magazine online.
Acum câte ceva și despre tabletă: se comportă foarte bine, fiind dotată cu un procesor quad core de 1,2 GHz. Din câte am văzut, aplicațiile rulează foarte bine (cu excepția celor prost optimizate, gen Facebook), doar câteva jocuri îi pun probleme și asta însemnând numai o supraîncălzire a tabletei și un consum sensibil al bateriei, între care Subway Surfers, Garfield Diner's Hawaii și Death Rally Free.
Așa-zisele minusuri ale tabletei, care o pot încadra într-o clasă inferioară din punctul unora de vedere și al dotărilor per ansamblu, precum și de ce cred eu că acestea nu ar fi un așa de mare dezavantaj, ar fi:
1. Lipsa unei camere foto pe spatele tabletei - de fapt ar fi și caraghios să fac fotografii cu tableta, atât timp cât am telefonul mobil;
2. Lipsa memoriei extensibile - devine superfluă, având la dispoziție 16 Gb memorie internă, precum și posibilități multiple de stocare în cloud (folosesc Google Drive și Minus).
3. Imposibilitatea conectării de stick-uri sau hard disk-uri portabile sau alte dispozitive prin portul microUSB via cablu OTG - parțial adevărat, există și un workaround, și anume importarea fișierelor multimedia pe tabletă de pe memorii de stocare externe, cu ajutorul aplicației din Google Play, pe nume Nexus Media Importer, la un preț modic;
4. Imposibilitatea conectării unui dongle 3G - corect, dar mi s-ar părea aiurea să am un dongle atârnat de tabletă, atât timp cât aș putea să-mi cumpăr o tabletă cu 3G.
Cam acestea ar fi principalele „inconveniente” găsite prin comentarii și forumuri, care ar micșora din intenția de cumpărare.
Cel mai mulțumit și uimit am fost când, în decurs de o oră de la pornire, am observat că a trecut de la Android 4.1 preinstalat, prin updatări succesive, la versiunea 4.2. Lucru care m-a încântat și cu care ocazie am decis că următorul meu smartphone Android va fi cu siguranță unul cobrănduit Google. Iar Nexus 4 îmi face binișor cu ochiul. :-).
Un sfat important pentru utilizatori: nu conectați tableta la internet înainte de a o încărca complet prima dată. Este recomandat ca tableta să fie încărcată 100% în cazul efectuării de updateuri la sistemul de operare, iar acestea se vor produce în prima oră de la conectarea cu contul dumneavoastră Gmail.
Vă stau la dispoziție la eventualele întrebări pe twitter la @ciobanunicolae.
Dacă vă interesează, aveți în cele ce urmează câteva alte articole despre tablete:
De ce mi-aș lua o tabletă Evotab2
Despre tabletele românești de 7 inci (comparativ 4 tablete)
Șase tablete de 7 inci în comparativ (din care 4 românești)
Ce trebuie să știi înainte de a-ți cumpăra o tabletă?

0 Responses to "Câteva cuvinte despre Google Asus Nexus 7"