Ce nu are roți, poate trece prin aproape orice tip de teren și este ultimul vehicul de pe pământ care ne-am dori să ne calce? Acest vehicul din 1970, ZIL-4904, a ajuns nemeritat la groapa de gunoi a istoriei. Așa cum am mai amintit la rubrica știați că, poporul sovietic era foarte inovativ și probabil că cercetarea-dezvoltarea era și bine bugetată, având în vedere mai mereu moduri de folosire a invențiilor în domeniul militar, nu degeaba eram în plin Război Rece.
Vehiculul putea transporta o sarcină utilă de 2,5 tone pe terenuri greu accesibile altor camioane, poate doar hovercraft-ul s-ar putea măsura la acest capitol.
Oricum ideea se pare că i-a aparținut inițial unui american, chiar înainte de secolul XX, care dorea să folosească acest vehicul la transportul buștenilor.
După cum se vede, deja doi designeri ruși au gândit vehicule moderne bazate pe acest sistem de tracțiune. Ba mai mult, ideea a fost folosită de un producător de jucării telecomandate, vedeți aici cât de amuzant poate fi.
• Surse: Jalopnik, DarkRoastedBlend, Wikipedia, Blogul lui Buryat.

0 Responses to "Vehicule cu roți spiralate"