Ţin minte că prima dată am văzut „pisica supersonică” a celor de la StartEvo undeva într-un banner. Dacă prima reacţie a fost ce e cu urâţenia aia, a doua a fost evident să dau click să văd cu ce se mănâncă. Aşa că îmi reprim dorinţa de a le cere un logo mai estetic pentru că pur şi simplu îşi face datoria cu succes!
Nu cred că este cineva care să nu fi avut un scop în viaţă, să-şi dorească îm mod deosebit să practice o meserie de exemplu. Încă din anii copilăriei, toţi visăm să fim pompieri sau doctori. Se întâmplă la maturitate să realizăm cu tristeţe că nu am făcut destule în viaţă, că viaţa noastră este poate mai banală ca a altora, că nu am ştiut să ne căutăm mai insistent meseria care se potrivea cu una dintre pasiunile noastre.
Ce am spus mai sus şi faptul că oameni simt nevoia unui sprijin, rezultă şi din sondajul realizat de site. La întrebarea „Aveţi (sau v-ar plăcea sa aveţi) un mentor?”, 79,84% au răspuns afirmativ. Iată deci confimarea faptului că oamenii au nevoie de ajutor, de inspiraţie şi de sfaturi.
Asta au sesizat cei de la StartEvo, că probabil cea mai mare parte dintre noi, unii chiar foarte înzestraţi, nu ştiu să caute o oportunitate în viaţă sau în carieră sau pur şi simplu ezită. Iar ei nu au ezitat deloc în a porni această iniţiativă minunată de a dezvolta vieţile noastre una câte una.
Pentru a fi acceptat trebuie să vă fie clar ce vreţi să faceţi, în ce direcţie vreţi să vă îndreptaţi, să vă alegeţi încă un coechipier şi să aplicaţi pentru programul de mentorat. Chiar nu aveţi ce pierde ci numai de câştigat!

3 Responses to "Avem nevoie de mentori"

  1. Anonymous Says:

    Tu ai fost mentorul meu în ale electronicii :-)

  2. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    Multumesc Mihai, de fapt mentor mi se pare cam mult spus, pur si simplu ai fost imediat pasionat de ceea ce puteai face cu citeva componente si de altfel ti-ai depasit "mentorul" in scurt timp. :-)

  3. Anonymous Says:

    Cum spui şi tu, un mentor este un "ajutor, sursă de inspiraţie şi sfaturi". Nu tb să fie neapărat autoritatea supremă în domeniu şi imposibil de "depăşit", cum ar veni, pt cineva care ajunge să fie pasionat de condus, mentor tb să-i fie Schumacher altfel nu se pune :-)

    Tot ce-ţi trebuie ca să fii în rolul de mentor e răbdarea şi dorinţa de a transmite ceva altora, ceea ce corespunde cazului curent...