Îmi aduc aminte că prin anii '70 ai secolului trecut veneau pe la noi, destul de rar este adevărat, nişte rude din Republica Moldova. De fapt pe atunci se numea R.S.S. Moldovenească. Bomboanele produse de Fabrica Bucuria erau atât de bune încât nu-mi puteam imagina că ar putea fi produse într-o ţară din lagărul socialist. La fel am fost surprins de bomboanele cubaneze şi caramelele bulgăreşti care se topeau în gură, amândouă erau însă destul de greu de găsit.
La noi era foarte cunoscută şi căutată cofetăria din cadrul Hotelului Bucureşti, care producea o serie de prăjituri şi torturi excelente. Altfel, în comerţ găseai dulciurile şi prăjiturile obişnuite, bune şi ele, deşi unele erau făcute cu „economie” şi bineînţeles nu erau aşa de reuşite.
Mi-am adus aminte de bomboanele Bucuria citind un articol în ziarul Gândul, şi imediat mi-am dorit şi am vrut să văd dacă sunt comercializate şi la noi. Sunt şi le puteţi găsi la S.C. FastPlus S.R.L., telefon 0751 05 53 16, S.C. Bucuria Bravo S.R.L., telefon 0740 22 77 27, BomboaneCiocolată sau S.C. Joy`s Partners S.R.L., telefon 0721 29 08 35.
Păcat că site-ul oficial românesc de prezentare Bomboane Bucuria este cam lăsat în paragină, dar puteţi obţine informaţii mai multe pe cel original: Bucuria.
• Despre aceste bomboane am găsit un articol scris de Chinezu.

5 Responses to "Unde te-ai dus copilărie? (3) Bomboanele Bucuria"

  1. Dorina Says:

    Salut! Recent s-a deschis si in Tg Mures, la Mures Mall, parter un stand cu produse Bucuria, vinuri, etc. Bucuria e peste tot! :)

  2. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    Multumesc pentru informatie Dorina. La multi ani!

  3. Sorina Says:

    De curand am descoperit ca Bucuria a ajuns si la Arad, si-au deschis un magazin pe Metianu. Mi-au atras atentia amabalajele colorate ale boomboanelor expuse in vitrina si deodata mi-am amintit de copilarie, cand mergeam in Moldova in vacanta la bunici si bunica ne astepta cu bomboanele astea

  4. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    Sorina, multumesc pentru comentariu si informatie. Ma bucur ca pot fi gasite in cit mai multe locatii din atra. Am gasit si eu recent un stand cu dulciuri Bucuria in galeria Auchan Militari.

  5. Coco Says:

    Sorina , au venit bomboanele cu tot cu moldoveni ca si tine, la Arad. Cei din Arad nu erau prea bucurosi de venirea voastra parca special pentru a strica rânduielile.