Credit imagine: Beneva.
Beneva organizează împreună cu Mătăsari 17/Home Mătăsari un eveniment inedit: Femei pe Mătăsari. Vă invit deci, în weekendul 17-19 iunie pe strada Mătăsari.
Această iniţiativă culturală îşi propune să schimbe imaginea bine cunoscută a zonei, cu cea a unui spaţiu dedicat artei şi culturii. În urma celor 3 zile şi 2 nopţi va fi dezvaluită faţa nevăzută a străzii. Femeile nu se vor mai vinde la colţ de stradă, ci îşi vor expune arta, talentul, pentru a răsturna valorile zonei şi pentru a redefini rolul femeii în societate.
Manifestările vor cuprinde prezentări de modă, concerte, proiecţii pe clădiri, gătit, jocuri, cinematograf în aer liber, standuri care vor promova cauzele umanitare pentru care luptă femeile, pecum şi multe alte evenimente realizate cu femei, despre femei, despre talentele lor.
Vor avea loc dezbateri asupra rolului femeii în societate şi vor fi organizate seminarii despre violenţa domestică, abuz, avort etc. pentru a da şi o latură educatională acestui proiect.
• Surse: România Pozitivă, Home Mătăsari, Beneva.

2 Responses to "Femei pe Mătăsari, un eveniment inedit"

  1. Silvia Pop Says:

    Asta da proiect interesant! Mi se pare o modalitate buna de a "schimba fata" unei zone. Proiecte similare ar fi binevenite si in alte zone ale Capitalei.

  2. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    Intr-adevar este o initiativa laudabila. Este greu de crezut ca dupa un asfel de set de manifestari dezvoltat pe trei zile, se vor modifica radical si permanent obiceiuri atit de vechi incit par a fi scrise in insusi ADN-ul locuitorilor din zona si nu numai. Dar acest proiect este doar un pas inainte din multii pasi ce vor fi facuti in continuare.
    Pe viitor urmariti siteul Beneva si pagina de Facebook Home Matasari.
    Multumesc pentru comentariul pertinent.