CutezatoriiDoamne, când îmi aduc aminte cum era în copilărie, căci am avut o copilărie fericită, îmi aduc aminte şi de revista Cutezătorii, era interesantă, cu poveşti adevărate, seriale şi benzi desenate, o minune în presa socialistă pentru copii ...
Aşa că nu îmi cade bine când văd cum arată revista înspre zilele noastre. Dacă mă întrebaţi o să vă spun părerea mea: că revista cea nouă (dacă mai apare) nu are nicio legătură cu cea veche, este adevărat – vai – că nici copii din zilele noastre nu sunt şi nici nu au cum să fie ca noi, atunci când eram copii.
Panta rhei, totul curge, timpul nu îl putem da înapoi, putem însă să ne amintim, ceea ce voi şi face în această scurtă serie, stârnit de întrebările lui @andymihail ( blog | twitter | facebook) pe twitter.

De ce-ai plecat copilărie / Cu amintirea ta cu tot?
De ce te-ai dus în veşnicie / Şi eu să te ajung nu pot?
Extras din De ce ai plecat copilărie, autor necunoscut.

2 Responses to "Unde te-ai dus copilărie? (1)"

  1. Batranelul Says:

    Ma uitam pe niste reviste pentru copii din ziua de azi.Aici ma refer la aia de 6-12 ani.Alea numai reviste pentru copii nu sunt :)) . Am dat cu ochiul pe niste reviste vechi mai demult, uitate prin pod, Doamne cate invatam.Aveam o revista la scoala in care invatam cate ceva din fiecare domeniu.Inca am prins putin perioada aia cand gaseam cate un "stiati ca?" util :)).
    Si mie mi-e dor de copilarie, am stat la bunici cat am fost mic.Partea buna e ca eu inca sunt "copil" si ma mai pot bucura de ea cat mai e :)) :D. O seara faina!

  2. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    Iti multumesc pentru ca ai dat de blogul meu si sper sa gasesti lucruri interesante aici. De asemenea pot sa iti recomand sectiunea Articole recomandate. :)
    Altfel, da revistele aveau alt continut si o fi fost nea Nicu dus, dar cumva ii dau dreptate cind spunea: "Noi am stabilit să facem nişte reviste serioase, cu atât mai mult, cu cât ele se adresează copiilor". Mai multe si sursa acestui citat in episodul de maine. ;)