Am să vă prezint în continuare câteva site-uri pe care le consider suficient de utile pentru a fi menţionate.
Mai întâi este vorba de Blogger to Book, care se angajează să ne ia blogul şi să ni-l transpună într-un format editabil: Microsoft Word, RTF, HTML, Open Document sau Works, ce poate fi imprimat. Pentru că – trebuie să recunoaştem cinstit –  este ceva de muncă, site-ul cere pentru acest serviciu suma de 29 USD. El nu ne oferă cartea tipărită însă ne dă un link către un astfel de serviciu. Mi se pare ok dacă îţi doreşti aşa ceva. Interesant este că serviciul este disponibil numai pentru platforma Blogger, însă site-ul menţionează că dacă se va cere, va face serviciul disponibil şi pentru Wordpress.
Acelaşi lucru am găsit că poţi face şi cu tot ceea ce ai publicat pe Tweeter, de data aceasta gratuit, graţie Tweetbook. Acesta poate aduna toate tweeturile publicate de tine într-un an calendaristic şi după compilare creează un document PDF, ordonat – fireşte – conologic. Mi se pare util aşa ceva fie doar şi pentru a-ţi aminti de anumite momente din anul ce tocmai a trecut. :)
Creat tot de colectivul care a pus pe roate Tweetbook, twBg ne face plăcerea de a crea imagini (800x800 px) sau walpaper-uri (1280x800 px) cu prietenii, followerii sau de ce nu, cu ambele categorii, folosind avatarele conturilor respective. Îl găsesc amuzant, rămâne să vedem ce utilitate îi găsim. :)
În încheiere voi mai aminti de Screenr, un serviciu care mi-ar fi fost desigur foarte util – dacă aş fi ştiut că există – în crearea unor tutoriale. Ce face? Foarte simplu, tot ceea ce vezi cu ochii pe ecranul monitorului este capturat într-un film pentru diverse utilizări, de la raportarea unor erori până la tutoriale sau, de ce nu, filmuleţe amuzante realizate în fereastra de IM cu smiley-uri (vă mai aduceţi aminte?). Filmele astfel realizate sunt disponibile pe site, se pot descărca, embeddui, pune pe YouTube, toate la apăsarea unui buton.
Later edit: Pentru că atunci când am scris articolul acest site nu era funcţional, l-am sărit intenţionat din post. Acum însă şi-a revenit (o fi fost în lucrări de întreţinere) şi rulează ok. E vorba de TweetStats care face o anliză destul de profundă, din punct de vedere statistic, a unui cont de Twitter. Încercaţi-o şi veţi fi uimit cui daţi cele mai multe @ sau RT! :)

0 Responses to "Răsfoind internetul. Recomandări pentru onlineri"