„L’homme n’est jamais ni parfait, ni content” (Jules Verne)

Credit imagine: Notable Biographies
„Omul nu este niciodată perfect, nici fericit”
Astăzi, acum 183 de ani, s-a născut marele scriitor francez Jules Verne, pe care eu îl iubesc. El intră în galeria autorilor de romane de călătorii, de aventuri. Mai mult, este precursorul unui domeniu al literaturii necunoscut în acele vremuri – science-fiction. Cărţile sale l-au făcut faimos în toată lumea, fiind traduse în peste 148 de limbi (conform statisticilor UNESCO). Talentul său de scriitor a purtat pe valurile imaginaţiei oamenii timp de aproape două secole.
Cât de inventiv poţi fi să-ţi imaginezi blocuri turn, aparate de zbor, sau navigare (să nu uităm de submarin) cu mult înaintea apariţiei lor.
O personalitate complexă, un romancier prolific, care va rămâne idolul tinereţii noastre, al copiilor noştri, al nepoţilor noştri...
• Surse: Wikipedia (RO, EN), Notable Biographies.

3 Responses to "Jules Verne – pionierul science-fiction"

  1. Anonymous Says:

    La naiba nu stiam ca avem chiar atatea in comun :) Ai citit Jules Verne de Lucian Boia? Ti-o recomand cu toata caldura...caci ne place, place, place Jules Verne.

  2. Anonymous Says:

    Daca nu stii cine face commenturile pe aici...sunt MANU, care dimineata bing-bong...la naiba, nu ma pot abtine sa nu ascult melodia asta :)

  3. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    Bai Manuel, tu erai ma? Bravos natiune, vaz ca ajungi din an in Paste si pe blogul meu. :)) Mersi.