Click pe imagine pentru mărire
Pentru că se pare că este o problemă, cel puţin aşa aud şi eu pe ici, pe colo, ba chiar odată mi s-a reproşat direct, că e foarte greu de comentat pe platforma Blogger. O precizare acest articol se adresează celor care au bloguri pe platformă şi nu „cârcotaşilor” platformei, cu care de altfel nu am nimic de împărţit.
Problema, dacă există una, este că modul de logare pentru a comenta pe Wordpress este atât de bine înpământenit încât orice altă metodă pare dificilă. Ei bine, există o posibilitate de a semna cu un nume şi opţional adresă web şi pe Blogger. Metoda e simplă şi poate fi realizată şi de un neiniţiat.
Anume, se intră în dashboard • settings • comments şi se bifează „anyone” la întrebarea „cine poate comenta?” şi la „plasarea formularului” se alege „pop-up window” (imaginea de sus).
Şi cam asta este tot. În momentul cineva doreşte să posteze un comentariu, va observa că se poate comenta în mai multe moduri: cu contul Google, cu un OpenID, simplu, cu nume şi URL sau chiar, de ce nu, deşi nu este recomandabil, anonim (imaginea de jos).
Eu zic că nu e greu deloc să le acordăm o şansă în plus vizitatorilor blogurilor noastre, ce ziceţi? :)
Ar mai fi de spus aici că am mai încercat în trecut pluginuri de comentarii cu JS şi Disqus şi nu pot să mă declar mulţumit de ce a ieşit. Până la urmă am revenit la vechiul formular de comentarii care, e drept, o fi el rudimentar dar funcţionează.

4 Responses to "Problema cu comentariile pe Blogger"

  1. silviu Says:

    dar daca vreau sa am si eu comentarii pe blog ca aia de la word press se poate face si cum?????????????

  2. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    @ silviu Prietene, crezi ca daca stiam, nu-mi schimbam modul de a posta comentariile? Iti urez succes!

  3. Ana Maria Says:

    Buna,

    Imi poti spune, te rog, daca , ca administrator de blog pe blogspot poti vedea daca spre exemplu eu ti-am mai dat si alte comentarii pe blog? Pe Disquis stiu ca se poate sa vezi daca X-ulescu ti-a mai dat si alte comentarii cu alte identitati, stiu ca apare si ip-ul. Insa pe platforma asta pe care o folosesti si tu, cea a blogspot-ului, se poate? Multumesc anticipat si bafta in tot ce ti-ai propus!

  4. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    In panoul de control Blogger (care nu mai seamana cu imaginile din acest articol) ai posibilitatea sa vezi toate comentariile de pe blog, sa le stergi, sa le declari spam.
    Poti sa efectuezi cautari in pagina respectiva (max. 100 comentarii pe pagina, deci e de munca daca sunt multe) cu ^F (Ctrl + F), dupa cuvinte cheie sau useri.
    Nu ai acces la statistici de genul cite comentarii a pus userul X etc.
    Sper ca am reusit sa raspund intrebarii tale. Am incercat mai demult sa implementez Disqus si nu mi-a reusit. :)
    Numai bine!