După o pauză de câţiva ani (ultima ediţie în România a avut loc în 2007) Red Bull Flugtag revine pe meleagurile noastre. Este vorba de o competiţie adresată amatorilor de zboruri scurte şi la mică înălţime. Echipele selectate au la dispoziţie o vară întreagă în care să-şi construiască o maşinărie cât mai originală, cu care să se lanseze pe 19 septembrie de pe o rampă înaltă de 6 metri situata deasupra Dâmboviţei, în Bucureşti.
Fiecare echipă e formată din 4 membri: pilotul şi 3 coechipieri, care nu zboară, dar care au grijă să-i facă vânt  colegului lor. Înainte de zbor, fiecare echipă trebuie să susţină un mic show de autopromovare.
La fel ca in 2005 si 2007, ediţia de anul aceasta se desfaşoară pe malul Dâmbovitei, lângă Biblioteca Naţională, foarte aproape de Piaţa Unirii.
Pe 19 septembrie, două maluri de spectatori vor căsca gura la minunatele maşinării care vor urca pe rampă. Lansarea la apă începe la ora 14:00, dar cei care vor sa se distreze vin în Piaţa Unirii mai devreme, pentru că au ocazia sa admire aparatele în parcarea ce va fi amenajată nu departe de Biblioteca Naţională.

0 Responses to "Red Bull Flugtag 2010, ediţia a treia"