...şi am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să se simtă bine (pe alocuri nu prea mi-a ieşit).  Am fost de ieri la Real şi am cumpărat ce ne mai trebuia prin casă, plus tortul, un „diplomat” cu fructe care arăta grozav şi a fost la fel de bun precum arăta. Azi de dimineaţă am avut program de curăţenie în urma lucrărilor la faţada casei, care sunt în progres. A constat în curăţarea pervazurilor şi tocurilor de la 12 ochiuri de geam, plus rulourile aferente, că nu avem termopan. Apoi am spălat 5 jaluzele orizontale (de aluminiu), o adevărată corvoadă... şi le-am dus la scurs/uscat în pod.
Apoi o fugă la Kaufland (şi lui taică-meu şi mie ne-a surâs un grătar, deşi aveam mâncare) după 2 cotlete, 1 ceafă, 1 rinichi, toate de porc şi 4 cârnăciori picanţi de-ai casei, ce să fac mi-am lăsat imaginaţia să zburde. :) Plus o salată, câte o legătură de ceapă verde, usturoi şi ridichi pentru întâia salată adevărată pe anul acesta.
Întors acasă am dat foc la grătar şi m-am ocupat de el, am condimentat carnea, am făcut spirale din cârnăciori cu ajutorul scobitorilor şi le-am pus pe grătar. Am pus şi rinichiul tăiat pe din două pe lungime şi scurs de sânge şi câţiva ficăţei de pui ce-i aveam în casă iar la final o roşie tăiată felii şi un ardei tăiat pătrate mai mari. Am înjghebat „aperitivele” din ardei, roşie, cârnăciori, ficat şi puţin rinichi, înşirate toate pe o jumătate de frigăruie, mama între timp pregătise salata şi vreo trei cartofi tăiaţi pai şi prăjiţi.
A venit şi tata şi a pus masa afară. Ne-am chefuit cu de toate, stropite cu ţuică bătrână de la ţară, whisky şi bere. Lui tata i-am adus o Leffe căci ştiu că îi place. Ceva mai târziu am ieşit afară vijelie cu tortul în care înfipsesem un artificiu ce producea o jerbă de scântei. Asta şi cu Pepsi Lemon au pus capac zilei. După toată treaba a trebuit să fac un duş, eram afumat cât se poate (la propriu şi figurat).
O zi memorabilă în care am reuşit să-l mulţumesc pe tata cu tot ce am făcut. Cred că este prima dată când am pregătit masa festivă (aproape) singur.

3 Responses to "Azi a fost ziua lui tata..."

  1. Florin Puscas Says:

    Un "La mulţi ani" şi din vestul ţării! :)

  2. Lucian Says:

    La multi ani si multa sanatate
    !!

  3. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    @Florin Puscas, @Lucian: Multumesc mult! :)