Vine taică-meu şi-mi zice: Hai să mergem mâine la Muzeul Ţăranului Român, că este un târg, să cumpărăm şi noi nişte şuncă (slănină) şi ce-o mai fi. Stau şi mă uit la el îndoielnic: Sigur la Muzeul Ţăranului şi nu la Muzeul Satului? că le-ai mai încurcat odată. Nu, nu, zice el (nu chiar 100% covins), e la Muzeul Ţăranului, apoi văzând că dau să pun mâna pe Google: Aşa, caută tu şi vezi unde este.
Păi chiar acolo este, la Muzeul Ţăranului Român, în acest weekend va avea loc un târg cu cele mai de soi produse maramureşene. Urmează ştirea oficială de pe site-ul muzeului (afişul e tot de acolo).

La Târgul de la Muzeul Ţăranului Român, la sfârşit de săptămână vă aşteptăm cu... meşteri cu cergi de lână, cu vase de lut, cu straie populare şi cu măşti, cu împletituri din nuiele şi obiecte de lemn, muzici din Cerneşti şi bucate alese: sarmale de post – boace, pumni, piroşte; magiun sau silvoiţă, brânză în bărbânţă, brânză cu mărar, miere cu nucă, miere cu fagure, poame, horincă, clisă sau slană, şuncă, cârnaţi de casă, caltaboş, pâine de mălai, pâine de casă, vin fiert, prăjituri de casă, halviţă, plante medicinale.


Organizator: Asociaţia de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş

Târgul mi-a fost confirmat şi de Chinezu ( blog | twitter ), care a scris un articol la el pe blog.

0 Responses to "Bucate maramureşene şi nu numai"