În cele din urmă am ajuns şi eu la WBF2009 şi eram instalat cu laptop cu tot la ora 15.
Sesiunea de astăzi este moderată de Dumitru Bortun (preşedinte al Juriului de Onoare, Asociaţia Română de Relaţii Publice).
În cadrul temei E-democraţie - blogurile şi libertatea de exprimare, am urmărit cu intermitenţă expunerea lui Emin Huseynzade (blog) din Azerbaijan; a urmat apoi Parvana Persiyani, tot din Azerbaijan, care ne-a informat că trei bloggeri au fost arestaţi pentru activitatea lor. La noi în ţară nu cred că s-a ajuns să fie bătuţi bloggerii şi bagaţi în închisoare, dar nici nu avem stuaţia politică nefastă din Azerbaijan. Ei au fost acuzaţi de huliganism şi condamnaţi la două luni de închisoare fără nicio posibilitate de comunicare cu rudele sau prietenii. Ei prezentau evenimente care nu puteau ajunge canalele de comunicare occidentale, asta face parte deja din tradiţia lor.
În pauza de cafea ne-am întâlnit pe Zhou Shugang aka Zola, care s-a întreţinut cu Swamp (blog) unde găsiţi şi streamul video de la conferinţă. Zhou este unul dintre veteranii luptei împotriva cenzurii impuse asupre ştirilor şi internetului de către guvernul chinez.

0 Responses to "World Blogging Forum 2009 (1)"