Revista Go4IT (online) are un articol referitor la editoare de imagini online. Sincer să fiu, habar n-aveam că există aşa ceva. Dar are dreptate, am vizitat şi eu două adrese care mi s-au părut mai interesante, şi pot să spun că ele pot înlocui, este drept limitat, programele pentru editarea de imagini. La go4it veţi găsi zece astfel de editoare foto, clasificate într-un top realizat de dânşii. Aici vreau să prezint numai două dintre ele care mi-au atras atenţia.

Primul, FotoFlexer, este adresat utilizatorilor fără prea mari pretenţii, site-ul însuşi nefiind pretenţios (nu solicită nici măcar înregistrare). Al doilea, care mi-a sărit în ochi datorită asemănării cu Adobe Photoshop, este SplashUp, el fiind (părerea mea) un pic mai evoluat.
Pe scurt astfel de site-uri (servicii web) sunt foarte utile pentru bloggerii care sunt la început de drum sau pentru cei leneşi (ca mine), care nu-şi mai instalează un editor foto acasă. Sau, ca să-l citez pe go4it: „Poate unii se întreabă de ce ar folosi aceste site-uri în loc să utilizeze programele de PC. În fond şi la urma urmelor funcţionalitatea este favorabilă programelor. Sunt două motive importante. În primul rând aceste servicii sunt gratuite. În al doilea rând scapi de instalarea unui program. Ai nevoie să faci Crop la o poză, intri pe site, faci crop şi o salvezi. Rapid şi la obiect”.
Încă un lucru, oarecum legat de editarea de imagini, dar mai ales de blogging: am căutat şi am găsit servicii online de pus watermark pe imagini. Aşa că dacă postezi o fotografie personală, o poţi „brăndui” cu numele tău sau cu numele blogului, whatever... Un site de acest gen care mi-a atras atenţia (şi nici nu a trebuit să caut prea mult) este PicMarkr, care este foarte prietenos şi face şi un resize la imagine. Drept exemplu dau imaginea de alături (watermak-ul se află în colţul jos-dreapta).
Pentru imaginea la dimensiune normală daţi click pe ea.
ULTIMELE POSTURI APARUTE PE BLOG

2 Responses to "Prelucrare foto online (şi watermark)"

  1. Anonymous Says:

    merge sa postez comentarii.

  2. ciobanu.nicolae2002@gmail.com Says:

    Ma bucur şi te mai aştept. Am să încerc să fac şi eu altora ceea ce mie-mi place (comentarii adică, pe blogul tău adică).