Morph, telefonul viitorului pregătit de Nokia poate lua şi forma unei brăţări
de Adrian Vasilache
Miercuri, 27 februarie 2008
Articol preluat de pe HotNews.ro

Nokia împreună cu cercetătorii Universităţii britanice Cambridge au lansat în această săptămână un nou concept de telefon mobil, numit Morph, care bazat pe nanotehnologie este transparent, foarte flexibil permiţând utilizatorilor să-şi transforme dispozitivul în forme radical diferite. Graţie nanotehnologiei suprafaţa telefonului se curăţă singură şi are funcţii de baterie solară. Nokia promite că treptat, pe parcursul a şapte ani, va introduce în telefoanele mobile elemente ale acestui concept, pentru moment doar la modelele sale high-end.
Parteneriatul dintre Nokia şi Universitatea din Cambridge a fost anunţat în luna martie a anului trecut, iar acordul prevede o colaborare pe termen lung pentru proiecte de cercetare. Producătorul finlandez consideră că nanotehnologia ar putea sa genereze pe viitor soluţii care să aibă costuri de producţie mici şi să ofere posibilitatea integrării de funcţii complexe.
Dispozitivul este expus în prezent la Muzeul de Artă Modernă din New York, în cadrul expoziţiei „Design şi minte elastică”.
Nokia Morph ConceptNokia Morph at Modern Art Museum New York



ULTIMELE POSTURI APARUTE PE BLOG

0 Responses to "Morph sau surprize de la Nokia"